Tájékoztató   2023 / 2024

Középiskolai Diákprojektverseny

A projektverseny célja az önismeret és a pályaorientáció támogatása, valamint a projektszemlélet és a projektekhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztése. A versenyben résztvevő csapatok feladata egy általuk megvalósított projekt bemutatása (legalább részleges vagy pilotszintű megvalósítás) egy online projektadatlap kitöltésével 2024. április 1-12. között, majd a projekt prezentálása és megvédése a zsűri előtt 2024 májusában. A projektadatlaphoz fényképek, videók feltöltésére is lehetőség lesz.

A projektcsapat tagjai hazai vagy külhoni középfokú oktatási intézmény 9-13 évfolyamos tanulói lehetnek. A verseny munkanyelve magyar. A csapat létszáma legalább 2 fő, maximum egy osztály (ideális esetben 3-10 fő). Külső segítők tanáccsal segíthetik a projektet, de tevőleges közreműködéssel nem. Egy mentor (mentor tanár vagy más felnőtt) tanácsadói közreműködése szükséges, további mentoroké lehetséges.

Fődíj:   100.000 Forint pénzjutalom a nyertes csapatnak és oklevél a csapattagoknak.

MOL Különdíj:   a fenntarthatóság, a környezetvédelem, az energiatakarékosság, vagy az újrahasznosítás témájához kapcsolódó projekt számára. Értéke 100.000 Forint. Részletek az alább letölthető versenytájékoztatóban.

Richter-különdíj:   olyan kiváló projektet kíván elismerni, amely a Richter Gedeon Nyrt. tevékenységi köréhez illeszkedő témát dolgoz fel. A projektekhez konzultációs lehetőséget ajánlanak fel a vállalat munkatársai, ennek igénybevételét kifejezetten ajánljuk a különdíjra pályázó projekteknek. Értéke 100.000 Forint. Részletek az alább letölthető versenytájékoztatóban.

Magyar Projektmenedzsment Szövetség Különdíja:   a projektkultúra és a csapatmunka tekintetében kiemelkedő projekt jutalma ez a 100.000 Forint értékű díj.

Pécsiközgáz Innovációs Különdíj:   Melyik lesz a legújszerűbb, legötletesebb, leginnovatívabb projektmegoldás? A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar különdíjának értéke 40.000 Forint.

A helyezettek értékes pénz- vagy tárgyjutalmat, és oklevelet kapnak. További különdíjak szervezése folyamatban, a verseny honlapján ezeket később közzétesszük.

image

A projekteket bemutató csapatok érdemi visszajelzést és javaslatokat kapnak. A kiemelkedő teljesítményeket közzétesszük. A verseny további díjazottjai értékes pénz- és tárgyjutalmakat, a csapattagok oklevelet kapnak. A pontozási szempontok és egyéb fontos tudnivalók az itt letölthető versenytájékoztatóban olvashatók:

 - Tájékoztató a versenyről    Letöltöm >>>

De mi is egy projekt?   Leginkább egy izgalmas kaland, egy vállalt (választott) nagyobb feladat. Időtartama általában néhány hét, vagy néhány hónap. Miből lehet projekt? Elvileg bármiből: konkrét példákat az itt letölthető részletes módszertani útmutatóban találsz. Sok hasznos tipp mellett ugyanitt olvashatsz arról is, hogy mitől projekt egy projekt, konkrétan hogyan kell csinálni, és egyáltalán miért is érdemes belevágni egy diákprojektbe... Hajrá!

 - PRÓBÁLD KI MAGAD! Diákprojekt módszertani útmutató    Letöltöm >>>

 

Nevezési lehetőség a Jelentkezés menüpont alatt, további háttér információ a Blog menüpont alatt található.

 

image

 

Szakmai főtámogató

Project Management Institute (PMI) Budapest, Magyar Tagozat

Kiemelt támogatók

Deutsche Telekom IT Solutions          |         MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.          |         Richter Gedeon Nyrt.

 

image image image

 

 

 

 

 

Támogatók

ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar    |   HiSchool Alapítvány    |   Magyar Pedagógiai Társaság Projektpedagógiai Szakosztály    |   Magyar Projektmenedzsment Szövetség    |   Maker’s Red Box    |   Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT)    |   Orientify    |   Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar    |   Projektcoach Consulting Kft.    |   PROJECON Projekt Tanácsadó Kft.    |   Project Life Management    |   Református Pedagógiai Intézet

 

image image image image image image image image image image image image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLAT: Örömmel fogadjuk üzenetét ezen a címen: info@projecon.hu   vagy e-mail küldéséhez kattintson ide.

PMI, PMP, CAPM and PMBOK are registered marks of the Project Management Institute, Inc.

(c) PROJECON Kft. Minden jog fenntartva.

www.projecon.hu